ABS

Flexible

PLA

HIPS

ABS is een relatief goedkoop filament, ideaal voor het printen van taaie en duurzame onderdelen die redelijk hoge temperaturen kunnen weerstaan.

Flexible filament, meestal aangeduid als TPE of TPU, staan bekend om hun elasticiteit waardoor het materiaal gemakkelijk kan uitrekken en buigen.

PLA is het standaard filament voor de meeste gebruikers, vanwege het gebruiksgemak, de nauwkeurigheid van de afmetingen en de lage kosten.

HIPS is een lichtgewicht materiaal dat het meest wordt gebruikt als een oplosbaar support filament voor ABS mode.

PETG

Nylon

Carbon fiber filled

ASA

PET en PETG filament staat ​​bekend als makkelijk te 3D printen, gladde oppervlakteafwerking en waterbestendigheid.

Nylon is een sterk en semi-flexibel materiaal dat een hoge impact sterkte en slijtvastheid biedt. Het is een ideale keuze voor het 3D printen van duurzame onderdelen.

Carbonfiber gevuld filament bevat korte vezels die worden ingebracht in een PLA of ABs filament om de sterkte en stijfheid te vergroten.

Vergelijkbaar met ABS. Het is ontwikkeld als een UV resistente versie van ABS. Naast de UV en weerbestendigheid vanwege de hoge slagsterkte en hoge temperatuur bestendigheid.

Polycarbonaat (PC)

Polypropyleen (PP)

Metal filled

Wood filled

Polycarbonaat filament staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid. Het heeft een zeer hoge hitte- en schokbestendigheid waardoor het een ideale keuze is voor moeilijke omgevingen.

Polypropyleen filament is ideaal voor toepassingen met een hoge cyclus en lage sterkte vanwege de weerstand tegen moeheid, semi-flexibele en lichtgewicht eigenschappen.

Met metaal gevulde filament wordt gemaakt door metaalpoeder in een basis filament te mengen, wat een unieke metaalachtige afwerking en toegevoegd gewicht oplevert.

Hout filament combineert een PLA basisfilament met houtpoeder, waardoor de modellen een echt hout  achtig uiterlijk krijgen.

PVA

PVA staat algemeen bekend om zijn vermogen om in water te worden opgelost en wordt vaak gebruikt als support filament voor complexe prints.